Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!
Osa tutuista kakkutrendeistä jatkaa suosiotaan, mutta näiden rinnalle nousee myös joitain aivan uusia trendejä. Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.
Teksti: Anna Storm Kuvat: Adobestock.com
Minimalistinen kakku
Ehkäpä tämä trendi on saanut alkunsa kuluneen vuoden aikana näkemistämme pienemmistä, intiimeistä ja minimalistisista häistä. Joka tapauksessa minimalistinen kakku on tullut jäädäkseen. Kauneimpana tämä toteutuu kokonaan valkoisena, mutta tärkeintä on tyylipuhdas ulkonäkö, joten voitte yhtä lailla valita kokonaan vaaleanpunaisen, tai mikseipä vaikka vihreän kakun?
Leivoksin koristeltu
Tårta på tårta? Ehdottomasti! Trendi, johon olemme saaneet tutustua jo jonkin aikaa jatkaa voittokulkuaan ja koristelee hääkakut pienemmillä leivonnaisilla. Tässä voidaan käyttää kaikkea macaronsseista pieniin munkkeihin ja kuppikakkuihin. Vain mielikuvitus (ja kondiittorinne taidokkuus) asettaa rajat.
Skippaa kerrokset
Perinteisen, monikerroksisen hääkakun sijaan huomaamme, että yhä useammat valitsevat nyt yksikerroksisen kakun. Täydellinen juuri pieniin häihin, mutta mahdollista toteuttaa myös useampana kappaleena siltä varalta, että vierasmäärä vaatisi suuremman määrän kakkua.
Yksittäiset kakut
Hygieniasyistä monet valitsevat nyt hääkakun tarjottavaksi pieninä miniversioina suuren kakun sijaan. Tällä tavoin kukin häävieras saa uniikin kakun. Loistava valinta, mikäli valitsee kakun tarjottavaksi tervetulomaljan yhteydessä!
Vesivärit inspiraationa
Vesivärien innoittama koristelu, jossa värit virtaavat kakun pinnalla muodostaen erilaisia kuvioita sokerimassaan, on erityisen kuuma trendi! Mukauta värivalinta häittenne väriteemaan ja nappaa täydet pisteet trendibarometristä!
Syötävät kukat
Harva asia symbolisoi romantiikkaa paremmin kuin kukat, ja kakkukoristeina haluamme mieluusti käyttää syötäviä sellaisia. Voitte joko konsultoida floristia ja yhdessä kondiittorinne kanssa koristella kakun syötävillä kukilla. Tai sitten pelaatte varman päälle, ja annatte kakuntekijänne luoda kukkia sokerimassasta, joilla koristelette kakun.
Naked cakes – puolivariaatio
Niin kutsutut “alastomat” hääkakut ovat saaneet paistatella palkintopallilla jo pitkään. Näemme kuitenkin, että tämä trendi säilyy yhä, mutta sekoittuu peittävämpään kakkuversioon. Päällystetty kakku on naked cakea kestävämpi ja tukevampi. Hienoin versio syntyy kolmikerroksisesta kakusta, jossa alin ja ylin kerros ovat esimerkiksi sokerimassalla peitettyjä, ja keskimmäinen kerros niin kutsuttu alaston kakku. Täydellinen sekoitus molempia.
Koristele voikreemillä
Voikreemi on uskomattoman suosittu kakkujen valmistajien keskuudessa ja sen sijaan, että kakulle luotaisiin sileä pinta, on trendikkäin tapa juuri nyt koristella voikreemillä erilaisin kuvioin. Erilaisia työkaluja hyödyntämällä, kuten esimerkiksi palettiveitsellä, pursottimella sekä sapluunalla, voi kakuntekijänne luoda loputtoman variaation kauniita kuvioita hääkakkuunne.
Alusta loppuun taiteellinen
Kuka sanoi, että hääkakku voi olla ainoastaan pyöreä? Antakaa taiteellisen puolenne näkyä hääkakun designin valinnassa. Valitkaa pohjaan kulmikas, kolmikulmainen tai mikä tahansa muu vapaavalintainen muoto. Jos haluatte lisäpisteitä, valitsette kakkuunne voimakkaan, hieman tummemman sävyn. Miksei vaikka tummansininen, metsänvihreä tai musta?
Lue lisää
Vegaaninen häämenu
Vegaaninen menu on täynnä väriä ja mielikuvitusta. Tässä 12 vinkkiä inspiroivaan, vegaanikeittiön häätarjoiluun.
Hääaterian grand finale: Hääkakku!
Kun hääateria on viimeistelty, on jäljellä aterian pääkohta: Hääkakku. Mutta miltä sen tulee näyttää? Mitä makuja siihen tulee, ja mitä…
Viininmaistelua Toscanassa
Kun Il Divo soi kaiuttimista, matka läpi kauniin italialaisen luonnonmaiseman ainutlaatuisen floran ja faunan kera, salpaa jokaisen vasta-avioituneen ja rakastuneen…
Michelin-ravintolat Pohjoismaissa
Michelin-oppaan tarkastajat ovat matkustaneet jälleen kuluneen vuoden aikana kaikissa viidessä maassa, jotka ovat mukana Michelin-oppaan pohjoismaisessa versiossa: Tanska, Suomi, Islanti,…
Tarjoa persoonallinen alkumalja
Haluatko tarjota juhlavan vai persoonallisen tervetulomaljan? Tässä muutama ajaton klassikko.
Häämenu – trendit vuodelle 2022!
Ympäri maailmaa ruokien ja juomien alalla ilmaantuu jatkuvasti uusia trendejä.
Kakkutrendit, jotka kannattaa painaa mieleen!
Ollaksenne kaupungin trendikkäin hääpari, tulee teidän tutustua lähemmin näihin upeisiin luomuksiin.
Hääkakku, jälkiruoka tai jokin muu?
Monet hääparit miettivät tarjotako hääaterian yhteydessä hääkakkua vai jälkiruokaa. Tai mahdollisesti molempia?
Hääsuunnittelua pandemian jälkeen
Covid-19 aiheuttama pandemia on johtanut monen uuden innovatiivisen idean ja ratkaisun käyttöönottoon – tämän ovat ehdottomasti myös kokeneet häitään suunnittelevat,…
Miten valita sopiva juoma hääaterialle?
Juoma on keskeinen tekijä niin tervetulomaljassa, aterialla ja juhlinnan lomassa.
Häämalja
Perinteinen häämalja koostuu samppanjasta ja pienestä purtavasta, mutta tässä artikkelissa annamme muutaman uuden vinkin ja idean!
Hääruokailun trendit
Miltä näyttää hääpäivällinen vuonna 2020? Mitkä maut ovat sesongin suosituimpia? Valitako kolmen ruokalajin päivällinen vai perinteinen buffet?
Kaikki mitä sinun tulee tietää hääkakuista
Monien toiveena on luoda kondiittorin kanssa hääkakku, joka ulkonäöltään, maultaan ja muodoltaan saa kaikki vieraat ihastelemaan yhteen ääneen. Mutta mitkä…
Minkä hääkakun valitsette?
Hääkakun valinta on ehkä kaikista kivoin osuus hääsuunnittelussa. Mutta minkälaisia makuja kannattaa valita ja mitä asioita tulee huomioida unelmakakkunne tilauksen…
Hääkakun seuraksi
Hääkakku on monille meistä itsestään selvä osa hääjuhlia. Mutta sille on myös vaihtoehtoja, vai pitäisikö sanoa täydennyksiä.
Korkealaatuinen hääpalvelukonsepti
Finlandia-talo lanseeraa korkealaatuisen hääpalvelukonseptin, joka mahdollistaa häätilaisuuden viemisen askelta pidemmälle ja unelmien hääpäivän upeissa puitteissa keskellä Helsinkiä. Tyylikäs palvelukonsepti on…
Hääkenraalista vastaukset kysymyksiinne
Ensimmäinen Hääkenraali -tapahtuma järjestettiin vuonna 2010. Vastaavaa häätapahtumaa Janne-Caro Pykälä Parone Designista on toteuttanut mm. Astoria Salissa ja G18 Juhlasalissa…
Farm to Table -inspiraatiokuvat
Koko idea kuvauksiin lähti kauniilta hevostilalta Kangasalta, jossa saimme kunnian vierailla. Tila oli erittäin hyvin hoidettu ja kauniit vanhat tammet…